Foto: jody
Pečienku hocikedy hocijako. Aj každý deň.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky pokrájame na malé kúsky a dáme variť. Vodu osolíme, až keď zovrie. Medzitým si nadrobno pokrájame cibuľu i cesnak a očistíme pečienku od blán a podobných nepatričností. Vývar z uvarených zemiakov scedíme do malého kastrólika, prisypeme za lyžicu rasce a varíme ďalej, aby sme z neho odparili čo možno najviac vody. Zo zemiakov, masla a mlieka spravíme hodvábnu kašu.
- 2
Na panvici rozpálime trochu oleja a masti v pomere 1:1 a na tomto základe dusíme cibuľku do ružova. Potom pridáme cesnak a tiež chvíľku opekáme. Pridáme teplotu a aj pečienku a prudko ju opečieme, aby sa zatiahla. Teplotu stiahneme, posypeme petržlenovou vňaťou, červenou paprikou, chilli a kari korením. Podlejeme trochou zredukovaného zemiakového vývaru. Nesolíme, voda zo zemiakov je slaná dosť. Dusíme nie príliš do tvrda, tak maximálne 15 minút.
- 3
Podľa potreby ešte prilejeme vývar, prípadne ak je pririedky, nakoniec zahustíme šťavu škrobom rozmiešanom v troche studenej vode. Nakoniec dochutíme sójovou omáčkou. Podávame s kašou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cibule,pridal za lyžičku pl.horčice a sl. bujon.Zahustil hotovou
jíškou svetlou.Ako prílohu ryžu.Ale recept OK!