Kuracie fašírky
Korenené kuracie fašírky v mrkvovom kréme
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska, očistený pór nakrájame
na plátky. V panvici na olivovom oleji pražíme pór 2 – 3 minúty, pridáme
mrkvu a pražíme ďalšie 2 – 3 minúty. Pridáme 500 ml teplého
vývaru a uvaríme domäkka. Odstavíme a rozmixujeme na krém.
- Chlieb namočíme do mlieka. Do misy s mletým mäsom pridáme
nasekaný koriander, soľ, mleté čierne korenie a štipku nastrúhaného zázvoru. Pridáme
vyžmýkaný chlieb a dobre premiešame. Z pripraveného cesta
tvarujeme guľôčky s hmotnosťou 25 g a obalíme ich v pistáciách
a ľanových semienkach.
- Guľky zľahka stlačíme a pražíme na troške oleja 4 – 5 minút z každej
strany. Hotové karbonátky podávame s teplým mrkvovým krémom
a ozdobíme lístkami čerstvého kôpru.
|