Konfitované stehná s veltlínskou kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 140 °C |
Postup- Stehná umyjeme a očistíme. Osolíme a okoreníme. Sprudka ich opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom ich vložíme do plechu, do ktorého na dno pokrájame dve cibule. Pridáme vetvičku rozmarínu a tymianu. Stehná zalejeme roztopenou husacou masťou, aby boli ponorené. Dáme do rúry na 140 stupňov asi na dve hodiny.
- Z múky a nastrúhaných zemiakov pripravíme cesto, do ktorého pridáme vajce a soľ. Necháme chvíľu odstáť. Na masti orestujeme cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme. Cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát a posypeme orestovanou cibuľou. Potom ho preložíme a rozvaľkáme znova. Opakujeme to 3-krát. Cesto zvinieme do roládky a dáme ho do fólie a dobre zviažeme konce. Dáme do pary alebo do horúcej vody (nie vriacej) na 30 – 35 minút.
- Na masti pripravíme trocha karamelu, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme ju, zalejeme vínom a podusíme. Dusíme domäkka.
|