Pečené kačacie prsia
Konfitované kačacie prsia so slivkovými haluškami s červenou kapustou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia umyjeme, poukladáme
na hlboký pekáč, kde ich osolíme a okoreníme
čiernym korením a rascou. Pridáme
100 ml oleja a podlejeme vodou tak, aby
voda dosahovala tesne pod kačacie prsia.
Pekáč zakryjeme alobalom a dusíme v rúre
vyhriatej na 120 °C 2–3 hodiny podľa veľkosti.
Potom tuk zlejeme a mäso zapečieme
kožou navrch do chrumkava.
- Kapustu najemno nastrúhame, v rozohriatej
panvici roztopíme cukor, pridáme
ocot a trochu vody, necháme chvíľku prevrieť
a pridávame kapustu. Kapustu podlievame
vodou a dusíme do zmäknutia.
- Halušky: Slivky vymixujeme s lekvárom,
pridáme vajíčka, štipku soli, múku a vypracujeme
vláčne cesto. Vo vode, v ktorej
budeme halušky variť, necháme vyvariť
kúsok celej škorice aspoň 10 minút a až
potom začneme hádzať halušky. Halušky
varíme asi 4 minúty. Uvarené halušky scedíme a na panvičke
spojíme s udusenou kapustou a podávame s kačacími prsami.
|