Foto: alexdidi
Drobné chrumkavé pečivo so štruktúrou čipky vhodné k popoludňajšej kávičke a likéru zvlášť počas tak krásnych sviatkov ako sú Vianoce. Recept pochádza z knihy Zobraziť celý popisDrobné chrumkavé pečivo so štruktúrou čipky vhodné k popoludňajšej kávičke a likéru zvlášť počas tak krásnych sviatkov ako sú Vianoce. Recept pochádza z knihy Dezerty a cukrovinky od Mary Berry, ktorý som trochu upravila a prispôsobila našim podmienkam.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V menšej nádobe pri miernej teplote roztopíme maslo a med. Odstavíme a pridáme múku, cukor, ďumbier a koňak. Vymiešame do hladka. Opäť postavíme na teplý sporák, aby zmes nevychladla.
- 2
Na plech uložíme silikónovú podložku. Jednu lyžičku zmesi rozotrieme na plech vo forme placky s priemerom asi 10 cm. Na veľký plech sa zmestia štyri takéto placky. Kladieme ich asi 5 cm od seba, pretože zmes sa pri pečení rozleje a placky by sa zlepili.
- 3
Pečieme 5 minút do zlatista vo vyhriatej rúre. Vyberieme z rúry a chvíľu necháme vychladnúť, aby okraje trochu stvrdli.
- 4
Potom lopatkou placku odlepíme a na vareche zvinieme do trubičky.
- 5
Pri rolovaní musíme pracovať rýchlo, aby cesto veľmi nevychladlo. Ak sa tak stane a nedá sa rolovať, dáme ho do vyhriatej rúry opäť zmäknúť. Trubičky uložíme na kovovú mriežku a necháme celkom vychladnúť.
- 6
Rovnako pripravíme aj ostatné trubičky.
- 2
Diskusia k receptu