Foto: dorisa
Jednoduchý koláč, ktorý sa pečie bez pridania tuku a vajec, ale je velmi chutný,vláčny a šťavnatý. Mám ho od kamarátky. Robím ho často Zobraziť celý popisJednoduchý koláč, ktorý sa pečie bez pridania tuku a vajec, ale je velmi chutný,vláčny a šťavnatý. Mám ho od kamarátky. Robím ho často z roznych kompótov.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, ja som mala broskyňový kompót, ale koláčik je výborný so všetkými druhmi kompótu.( v malých miskách je kokos a práškový cukor)
-
2
Kompót (celý, aj so štavou) zľahka rozmixujeme ponorným mixerom tak, aby aj kúsočky ostali.
-
3
Do zmesi pridáme hladkú múku, cukor, vanilkvý cukor a sódu bicarbónu. Všetko ručne zamiešale. Ostane nám redšia hmota.
-
4
Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech a upečieme.
-
5
Ako sa kolač dopeká, tak si v kastrólčeku uvaríme mlieko, maslo, cukor a kokos. Ked je koláč upečený, túto horúcu hmotu nalejeme rovnomerne na ešte teplý koláč.
-
6
Takto vyzera kolac pred podavanim. Kamaratka na vrch dava este cokoladovu polevu, ale mne to pripada vela.
-
7
Prajem dobrú chut!
Diskusia k receptu