Koložvárska kapusta
Autor receptu: miqiqiqa
Ak chcete môžte si dať viac kapusty, mäsa alebo ryže, podľa toho kto ma čoho rád viac
alebo menej :) Nevšímajte si, že mám každí hrniec iní :D
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvaríme do polomäkka vo vode bez masti. Sudovú kapustu upražíme na cibuľke s pokrájanou klobásou.
- Na cibuľke s korením, soľou a rascou udusíme pomleté mäsko tiež do polomäkka ako ryžu pretože sa ešte dorobí v rúre.
- Všetko máme pripravené a môžeme začať.
- Na pekáč môžme dať štipku oleja ale nemusíme. 1.vrstva polovica uvarenej ryže.
- 2.vrstva polovica pripraveného mäsa.
- 3.vrstva polovica pripravenej kapusty s klobáskou.
- Vrstvy opakujeme. Zvyšná ryža, mäso a kapusta.
- Počas prečenia v rúre prekryte kapustu alobalom. Ku koncu pečenia ho zložte aby sa trochu zapiekla. Pred koncom môžte kapustu poliať cca polovicou smotany. Pečieme cca 30 minút. Dobrú chuť :)