Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept)
Autor receptu: emdy
Čas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v
bežnej domácnosti.
Jednoduchosť prípravy spočíva v tom, že suroviny sa používajú bez predprípravy.
6 porcií |
15 minút príprava |
75 minút na 165 °C |
Postup
- Použijeme gastronádobu s rozmermi GN2/3 x50 mm. Dno vymažeme olejom. Postupne ukladáme jednotlivé ingrediencie (mleté mäso, kyslá kapusta, na kolieska pokrájaná klobása) a zasýpame suchou ryžou. Podlejeme vodou. Plati zásada 100 g/100 ml vody. Priebežne solíme a ochucujeme korením.
- Pri úprave v konvektomate volíme režim Delta T, vpichovú sondu nastavíme na teplotu 85 °C v jadre pokrmu. Navolíme čas 1:15, teplotu 165 °C a vlhkosť 30 %. Úpravu ukončuje dosiahnutie jedného zo zvolených parametrov. Na fotografii sú aj francúzske zemiaky, ktorým sa budem venovať v nasledujúcom recepte :)
- Nastavenie programu na konvektomate Unox XVC 055.
- A tu je výsledok: