Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta vegánska

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 18. decembra 2017

Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept Zobraziť celý popisKyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí za to :-) http://www.erikapasinska.sk/products/kolozvarska-kapusta-veganska1/

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
650 g
1 ks
1 ks
2 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si jednotlivé suroviny. Uvaríme ryžu. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme vodou a necháme dusiť asi pol hodinu. Cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme cesnak, pletú papriku a na malé kocky nakrájaný tempeh. Tempeh trochu opečieme a odstavíme.

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme olejom, kapustu rozdelíme na dve časti. Polovicu dáme ako prvú vrstvu, potom ryžu, tempeh, opäť kapustu a polejeme smotanou. Dáme piecť pri teplote 200 °C na 30 minút.

Diskusia k receptu

bubaya
Pekné, chutné. Robievam aj ja vegetariánsku verziu, ale so sójovým granulátom. Postup nie je vôbec náročný, keby si dávala mäso, aj to by si musela dusiť.
erikapasinska
@Ria52 (9.1.2018 20:08)

Tempeh je fermentovaná sója. Sója je pre nás ťažko stráviteľná, vo fermentovanej forme ju dokážeme lepšie stráviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia