Foto: nicopopa
Je to veľmi dobrý recept čo mi zostal po svokre. Mala veľa dobrých receptov ale tento je jeden z našich najoblubenejších. Je trošku časovo Zobraziť celý popisJe to veľmi dobrý recept čo mi zostal po svokre. Mala veľa dobrých receptov ale tento je jeden z našich najoblubenejších. Je trošku časovo náročný, ale to spojenie chuti mäska kapusty a ryže, tento gurmánsky zážitok stoji za tu namahu, to mi verte. Akurát mi môžete vyčítať, že asi nebude patriť ani k diétnym jedlám. Ale...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať.
-
2
Večer mäso umyjeme a osolíme. Kožu bôčika si narežeme na mriežku, posypeme rascou a nakrájaným cesnakom.
-
3
Dáme piecť pod alobal tak na 1,5 hod. Potom ho odokryjeme a dáme ešte trošku zapiecť.
-
4
Ďalší deň. Bravčový bôčik nakrájame na kocky a pomelieme ho v mlynčeku na mäso. Takisto aj klobásy.
-
6
Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na oleji. Pridáme mletú červenú papriku, mäso, osolíme a okoreníme.
-
7
Ryžu zvlášť uvaríme alebo udusíme obvyklým spôsobom.
-
8
Ohňovzdornú nádobu vymastíme a naplníme vrstvou kyslej kapusty.
-
9
Na kyslú kapustu dáme vrstvu ryže a upečeného a pomletého bôčika.
-
10
Postup opakujeme do spotrebovania všetkých pripravených potravín. Povrch pokryjeme kyslou kapustou a zalejeme smotanou.
-
11
Popicháme vidličkou, aby sa smotana dostala do nižších vrstiev.
-
12
Povrch môžeme pokryť aj sparenými kapustnými listami a dáme do rúry piecť asi na 45 minút. (Ja uprednostňujem nechať zapiecť iba so smotanou navrchu.)
-
13
Narežeme na porcie podľa chuti a servírujeme na tanier. Dobrú chuť!
Inac super recept nepoznam odkladam do KK.
ja robím nasledovne
na oleji opražím cibuľku pridám na drobno pokrájanu slaninku nie veľa len pre chuť a pridám na drobno pokrájanú klobásku,podusím pridám premytú kvasenú kapustu,podľa potreby podlejem vodou/vývarom zo zeleninovým bujónom/pridám ml.korenie, gulášové korenie podľa chuti, rascu, pol.lyžičku kečupu a dusím pod pokrievkou do mäkka.Nakoniec pridám umytú ryžu podľa chuti prisolím a ešte dusím asi 15 minút, potom odstavím a nechám asi 5-10 prikryté a podávam. Hotové je to maximálne do 60 min. a nemám veľa riadu dobrú chuť !
@honestka - klobasa na tanieri je domaca klobasa, tak iste ako som dala aj do mäsa.
Prepačte, som rumunka čo žije na Slovensku a dufám že pišem trošku spravne. Ked moj muž velmi mi pochvalil tu koložvársku kapustu som povedala že urobím a som zostala velmi prekvapena pretoze aj v Rumusku mame niečo podobne. Pozerala som dalej na internete a tak som zistila že Koložvar po madarsky je mesto v Rumunsku, vola sa Cluj, takže recept patri rumusnkej kuchiny. A ja, dlho som nechcela ho variť....
@evanaaa- Kolozsvár je presné v Rumunsku. Možete tu čitať niečo o tom: sk.wikipedia.org/wiki/Klu%C5%BE....
@yana : moj Cinan ma ozaj vsetko a co nema objedna, KED pochopi co pytam, chii... aj ja som robievala paprikovu slaninku,(musim veru urobit), niekedy sme dostali aj udeny podbradok a tie boli uvarene pohadkove- ale ten jej rozpravkovy peceny bocik som uz veru nejedla roky, preto to slintanie. musim napravit a to co najskor, ved s cholesterolom uz bojujem tak ci tak.
@ketty3811 - neslubím ti, ale skusím pripraviť pre tvoj wok jeden recept fantasticky. Varí iba manžel ten užasny recept, ale skusim aj ja aby som mohla fotiť. Asi utorok budeš mať na vareche. Majte sa dobre, Nico.