Koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na masti, posypeme mletou červenou paprikou , pridáme mleté mäso a udusíme.
  2. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na masti, pridáme kyslú kapustu a necháme podusiť 5-10 min.
  3. A začneme vstviť do pekáča - najprv polovicu kapusty...
  4. ... ďalej uvarenú ryžu ,
  5. ... mleté mäso , vyškvarenú nadrobno pokrájanú slaninku ( kto nechce,nemusí ) .
  6. Nakoniec zakryjeme zvyškom kapusty, zalejeme smotanou ( môže byť aj šľahačková, alebo kyslá ) a dáme upiecť do vyhriatej rúry zakryté na 20 min./250 st. , potom odokryjeme,a necháme zapieť ešte asi 5 min. Dobrú chuť. :)