Koložvárska kapusta (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
6 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na masti, posypeme mletou červenou paprikou , pridáme mleté mäso a udusíme.
- Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na masti, pridáme kyslú kapustu a necháme podusiť 5-10 min.
- A začneme vstviť do pekáča - najprv polovicu kapusty...
- ... ďalej uvarenú ryžu ,
- ... mleté mäso , vyškvarenú nadrobno pokrájanú slaninku ( kto nechce,nemusí ) .
- Nakoniec zakryjeme zvyškom kapusty, zalejeme smotanou ( môže byť aj šľahačková, alebo kyslá ) a dáme upiecť do vyhriatej rúry zakryté na 20 min./250 st. , potom odokryjeme,a necháme zapieť ešte asi 5 min.
Dobrú chuť. :)