Koláčik ku kávičke za 5 minút fotorecept

vevericka321 - fotkavevericka321, 28. septembra 2011

Ak pride necakana navsteva

Suroviny

4 PL
4 PL
3 PL
3 PL
2 PL
1 ks cele
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravime vsetky suroviny.

    Koláčik ku kávičke za 5 minút (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajce, muku, cukor, prdopec, kakao, olej, mlieko zmiesame dokopy.

    Koláčik ku kávičke za 5 minút (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pecieme v mikrovlnke 4 minuty.

    Koláčik ku kávičke za 5 minút (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podavame ku kave alebo len tak

    Koláčik ku kávičke za 5 minút (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poznamka: cesto rozdelime do dvoch hrnčekov

Diskusia k receptu

matata1
Jéj vďaka!!! V sobotu pred dvoma týždňami som zháňala práve tento recept. Bola som sama doma, mala som chuť na koláčik a piecť sa mi nechcelo a ani neoplatilo. Niekde som ho čítala, ale ani za svet som ho nemohla násť. Tak mi museli stačiť aj piškóty :o((( Takže pre budúcnosť ukladám.
elisticka
jaaaaaaaaaaj uz viem kde som urobila chybu... ja som to dala vsetko do jednoho hrnceka a potom som to mala tvrde... vyskusam podla teba ... mas pekny hrnecek:-))
huck
@vevericka321 - a dostaneš ho lahko z toho hrnčeka ked je upečeny? Treba mu pmoct nožikom okolo okrajov? Hmmm a ja mam mikrovlnku taku klasicku bez špecialnych programov. Šlo by to aj na nej? Na akej teplote ? Na maximalnej asi...
vevericka321
@huck , treba pomoct trocha nozikom, a treba nechat trocha vychladnut. Ja mam klasicku mikrovlnku, nic extra, a islo mi to na 750W. Mozete aj vymastit a vysypat struhankou.
bibia1
:) že prdopec :) chvíľu som veru rozmýšľala, čo to môže byť :)
macusa
nestvrdne? lebo ja vzdy ked robim kolac v mikrovlnke tak je taky tvrdy
elekra
Tiež sa mi veľmi páči výraz "prdopec". Koláčik vyzerá super, vyskúšam.
pupavciatko
keď mám mikrovlnku len na zohrievanie potravín, tiež sa mi to tam upečie? alebo musí mať ak program na pečenie? koláčik vyzerá suprovo a prdopec nemá chybu.
frona
supéééér aj ja ukladám KK. určite v najbližšej dobe vyskúšam
altyn
@vevericka321 urobil som a včera sme sa s bráškom pri tom aj dobre nasmiali keď nám to utekalo z pohárov, pripadali sme si ako v rozprávke "Soľ nad zlato"- přiměřene.... Ale dnes sme ho "upiekli" dokonale! Parádny recept, určite nezapadne prachom! :-)))
vevericka321
dakujem za komentare. prdopec je z cestiny. altyn, cesto este raz narastie, v poznamke som dala, ze sa cesto rozdeli do dvoch hrncekov :)
altyn
@vevericka321 akých dvoch hrnčekov.... ha-ha! My sme to dali do štyroch a aj tak to kypelo! Ale bolo to veľmi chutné a dnes sme dali menej prdopecu a do piatych (2dcl) pohárov a už to bolo perfiš! Recept je oroste perfiš, a chystáme sa tam na budúce pridať nalámanú horkú čokoládu.... Dám vedieť ako to dopadlo. :-)))
astheart
Točí se to v mikrovlnce! Zdálo se mi to moc tuhé, takže jse přidala trošku mléka. Za 2 min se uvidí.....
astheart
nemám hrníčky, které by se daly použít v mikrovlnce, tak jsem to všechno naráz dala do malé misky ze simaxu. Pomocí nožíku se to dalo vyklopit ale příště to asi vymažu a vysypu. 4 min na 750W stačily.
cica2
tak toto som ešte nevidela, ale recept sa mi páči:)) @altyn nemáš chybu :))))
janger
@altyn , tak to bola skor rozpravka "Hrncek var' nie?:-)))
@vevericka321 , vyskusam to aj ja, hlavne ked ma chyti maskrtnost, som zvedava...
stella1
dnes som prvý krát piekla v mikrovlnke a musím povedať,že nám to chutilo.Bolo to trošku tuhšie,ale chutné, takže máš moju pochvalu
zvoncek
nerada pečiem v plynovej rúre, preto robím tzv. koláče v chladničke, mám obyčajnú mikrovlnku, uvidím, ukladám do kk, niekedy vyskúšam, ale asi to dám do misy z jenského skla
fiby
Zasmiala som sa na slove prdopec a už som chcela napísať čo to je až keď som sčítavala ingrediencie zistila som že chýba prášok do pečiva. Ja si ho označujem PDP. Díky za radu marcipánové ozdoby. Zrejme je, že si to nemôžem pripraviť vopred.
aktak444
Dnes som ho vyskusala. Cely cas som okupovala mikrovlnku s usmevom, v napati co z toho bude :).Bolo som mila prekvapena,chutil aj rodicom :)
mataliptak
tak včera som skúsila tento koláčik a bol taký fantastický a jemnučký hlavne ozaj za 5 minút hotový ale aj za 5 minút zjedený , tak som ho urobila ešte z dvoch dávok so misky vhodnej do mikrovlnky a mala som prekrojila som a natrela lekvárom malinovým ... to bola dobrota mnaaaam .... dakujem za receptík :-)
salinka
Dnes som z dovodu casovej tiesne pripravila tento kolacik. "Piekla" som ho v malej jenskeho miske a s vysledkom boli sme milo prekvapeni. Natrela som ho jahodovym dzemom a pochutili sme si:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia