Koláč s hubami a baklažánmi (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny miesime asi 5 minút. Cesto necháme odpočívať cca 15 minút. ja som cesto pripravovala v pekárničke na chlieb.
  2. Medzitým si pripravíme omáčku: Všetky suroviny rozmixujeme a podľa chuti osolíme.
  3. 2 veľké koláčové alebo pizzové formy potrieme olivovým olejom. Cesto rozdelíme a roztiahneme natenko prstami namočenými v olivovom oleji . V rúre vyhriatej na 220 °C cesto predpečieme cca 8 minút.
  4. Baklažány prekrojíme, osolíme a necháme cca 15 minút odstáť. Potom ich opláchneme a osušíme. Na predpečené cestá rozdelíme omáčku a poukladáme nakrájané huby (hliva, krémové šampiňóny, šampiňóny) a pripravené baby baklažány.
  5. Pečieme ďalších cca 10 minút. Potom rúru prepneme na gril a dopečieme cca 5 minút. Hotové koláče dochutíme bylinkami.