Koláč bez múky a cukru

kucharpepe - fotkakucharpepe, 23. novembra 2014
http://goo.gl/mlmnR9

Koláč, ktorý má obrovský úspech na mojom blogu (cez 700 zdieľaní http://goo.gl/p9MCih ). Vznikol úplnou náhodou. Mal som opäť chuť na sladké a samozrejme Zobraziť celý popisKoláč, ktorý má obrovský úspech na mojom blogu (cez 700 zdieľaní http://goo.gl/p9MCih ). Vznikol úplnou náhodou. Mal som opäť chuť na sladké a samozrejme nič vopred nakúpené, tak som sa rozhodol recyklovať.. Začalo to prezretými banánmi v chladničke a skončilo chutným zdravím koláčikom.. Určite vyskúšajte :)

12
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g jemné
100 g pomleté
100 g
200 g
200 g rozpustené
3 ks zrelé rozpučené
2 ks domáce čerstvé
1 ks nastrúhané
štipka
štipka
150 g posekané na hrubo




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame. Vylejeme do vymastenej a vločkami vysypanej tortovej alebo inej formy s priemerom 24 cm. Posypeme hrubo nasekanými orechmi. pečieme 50 minút pri 170 stupňoch.

Diskusia k receptu

tinca
no teda žasnem aká krása vzišla, vraví sa že z núdze cnosť. Odo mňa máš 5*:)
babkamt
no prosím, niekto vie spraviť aj z ničoho výborný koláč. Chválim ťa, si šikovný.
medovnicek
vyzerá fantasticky a okrem toho syn a nevesta majú radi zdravé veci, takže toto je perfektná inšpirácia, keď im budem chcieť niečo napiecť, vďaka za recept
02evika
tak toto je niečo úúúžasnééé :-) fantastické,práve to mám na tanieriku čerstvo upečené..doporučujem fakt skvelé..dakujem za recept Pepe :-)
motyka
Tak takéto niečo hľadám. Chcem sa ale opýtať Pepeho, alebo Vás dievčatá, ktoré ste ho už piekli. Dá sa jesť aj na 2-3 deň? Skladovať v chladničke? Ďakujem za recept, aj za odpoveď. Díky.
bambulka51
@kucharpepe ,koláčik sa pečie ale tiež by som rada vedela či sa okrem zjedenia aj niečo iné môže koláču stať v chladničke a teda či vydrží 7 dní ? :-)
tanaquil
ahojte. ja som si trosicku upravila tento recept, dala som dnu o jedno vajce viac, o jedno jablko viac, a pridala som mak.. neskutocneeeeee, nas najoblubenejsi momentalne :)
veron2402
Dnes som vyskúšala upiecť..maximálna spokojnosť dakujem za recept :)
jojka803
super recept môže sa robiť aj ako mafiny ale je toho dosť tak stačí z pol dávky záleží akých máte doma papáčov
kristi
Práve ho pečiem, ale mala som len jeden banán tak som dala ešte jedno jablko, a namiesto kokosu mak. Som zvedavá :)
dnika2
ahoj mna by zaujimalo na aky velky rozmer to dat piect
luliky
Peciem uz druhy krat :) Prave je v trube a netrpezlivo cakam :) :) :) Je vynikajuuuuci. Prosto naj!!! Dakujem za skvely a zdravy receptik :)
ocko
chcem sa opytat ci toho masla nieje vela inac super receptik :)
používateľ nemá avatar
oou
oou
chcem sa spýtať, môžem vynechať vajíčka? bude to držať? a to všetko mám na začiatku pomixovať alebo ako ste to robili vy? ďakujem :-)
tiginko
piekla som ho cez víkend, nestihol sa ani odfotiť ... pridala som celý tvaroh+ ďalšie vajíčko a vločky pomiešala z ovsených, pohánkových a amaretových. Ďaľsia vynikajúca bezmúčna a bezcukrová dobrota od Pepeho.... len tak ďalej chlapče, sem s ďalšími skvostami :-)
@oou pochybujem, že to bude bez vajíčok držať. Všetko jednoducho zmiešaš dokopy
dupinka
Včera som piekla a je super mňam! V noci bol v chladničke a aj vychladený chutí veľmi dobre. Nie je presladený, príprava jednoduchá. Aspoň som minula staré zásoby kokosu. Dííky. Odporúram ďalej.
58317_1409052824 - profilový obrázok
sdb
sdb
U nas obrovsky uspech, miesto babanov sla cukina (alergia) a bol skvostny! Vdaka!
tatranka
Minulú nedeľu ho uvádzala vo svojej relácii o varení K.Magálová v Stv 1.Veľmi rada pozerám túto reláciu.
Koláčik sa mi páčil a tak som ho dnes upiekla.
Celý som ho nafotila s prípravou,ale už pár krát sa mi stalo,že bez overenia,či tu náhodou nie je niečo podobné alebo ako v tomto prípade to isté,som si prezrela recepty
Veru tvoj recept obsahuje presne ingrediencie,ktoré ona uvádzala.Takže recept nejdem uvádzať,len pripojím fotografiu,ako korpus delikty.
S receptom so spokojná,len na ten vrch koláčika už nebudem pridávať 150 g orechov.Je to hodne a manžel vtipne poznamenal,že som mu mala dať ku koláčiku aj vysavač,alebo nejaké lepidlo....xixixi.Tie oriešky predsa len opadávajú.Takže ich bude stačiť menej.

renulienka
@pepe , chutný, nepresladený kolac, vdaka za recept, najviac chutil čerstvo upečený, orechy perfektne chrumkali ;-)
janara
včera som ho piekla, ale na moj vkus je príliš mastný (orechy vo vnútri, aj na povrchu, kokos, maslo..) chuťovo vyvážený, ale mastný
timotejka
pani si fotku prebrala,od originalu :-) pana kuchara pepeho :-) ale inak tento kolacik je super.a ma byt mastny..pan kuchar pepe sa zujima dietou a studiami zdrvavej stravy a podla novych poznatkov vraj clovek musi prijmat vela zdravých tukov..vtedy chudne a aj sa mu upravi metaboliznus.preto pouzivaju mastne jedla..
filippa
suhlasim s tebou janara ,namiesto toho masla nieco ine
anulienka1
Ja som piekla až dnes a urobila som vegánsku verziu. Namiesto klasického masla - kokosové, vajíčka som vynechala úplne a namiesto medu - javorový sirup. Ostatné ingrediencie som dodržala. Táto verzia sa síce dá jesť len lyžičkou :) , ale na chuti to vôbec nie je poznať. Je výborný. Ďakujem za super recept.
anulienka1
Beriem späť, po vychladnutí a stuhnutí sa aj táto verzia dá krájať :)
melinocka
ja som zial dala iba jeden banan :( ostatne vsetko ako ma byt...a kolacik je totalne suchy :( veeelmi kokosovy a rozpadavajuci sa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia