Foto: danda3
Kúpila som si novú kuchársku knihu od Lucii Súkenníkovej Moje skvelé jedlo a som ňou nadšená. Prvé, čo som vyskúšala, boli ovsenné kaše na Zobraziť celý popisKúpila som si novú kuchársku knihu od Lucii Súkenníkovej Moje skvelé jedlo a som ňou nadšená. Prvé, čo som vyskúšala, boli ovsenné kaše na raňajky alebo olovrant.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup som nefotila, lebo je veľmi jednoduchý. Banány nakrájame na kolieska, ktoré na tuku opečieme z oboch strán, odložíme, na panvicu vylejeme mlieko, pridáme vločky, štipku soli a uvaríme kašu. Osladíme sirupom alebo medom, dáme do misiek, ozdobíme opečeným banánom, orechami a hneď podávame. V pôvodnom recepte je ešte pridané arašidové maslo, ale ja som vynechala.
-
2
Tu už je variácia na základný recept. Použila som sójové mlieko čokoládové, pomer vločiek a mlieka je rovnaký, akurát ju nemusíme sladiť. Mrazené jahody som dala spolu s javorovým sirupom povariť, kým sa nerozmrazili, tie som dala do stredu kaše spolu so šťavou a ešte som dozdobila banánom a orechami.
-
3
Mlieko môžete použiť akékoľvek, každý podľa svojej chute a zdravotného stavu. Dnes som do uvarenej kaše pridala trošku mrazených čučoriedok, tiež super.
Tak dúfam, @luss44 , že Ti bude chutiť ako nám.♥
Ivetka, ďakujem, určite si pochutnáte.☺
Ďakujem, Zuzka, nemáš za čo.☺