Foto: elixir
Vláčne a svieže.
7-8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
75 g |
|
75 g |
|
2 ks |
|
1,5 ČL |
|
125 g |
|
(z polovice limetky) |
|
75 g |
|
50 g |
|
1-2 PL |
|
Sirup: | |
50 ml |
|
25 ml |
|
2,5 PL |
|
Postup
-
1
Cukor zašľaháme do masla (izbovej teploty), potom všľaháme vajíčka.
-
2
Pridáme prášok do pečiva a múku, vmiešame, potom kyslú smotanu a opäť vmiešame. To isté zopakujeme s kokosom, limetkovou kôrou a hrozienkami. Cestom naplníme formičky na stredne veľké muffiny a dáme piecť v predohriatej rúre na 180°C.
-
3
Medzitým dáme do malého hrnca limetkovú šťavu, vodu a cukor a necháme zovrieť. Varíme pokým sa tekutina zredukuje (skaramelizuje) na hnedý sirup. Nemiešame.
-
4
Po 30 minútach mini-koláče skontrolujeme špáradlom, keď sú prepečené vyberieme a opatrne ich polievame sirupom, kým ho postupne všetok vstrebajú.
-
5
V reze.
Quick bread ako zaklad Muffin ma byt...
Vďaka vám obom za milé slová :) Ak vyskúšate, budem rada.