Foto: archaa
Úžasná kombinácia dobre vychladeného Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami.
porcie
príprava
na 125 °C
Postup
-
1
Žltka, cukor a vanilkový cukor rozmiešame v kokosovom mlieku a šľahačke a nad parou zahrievame asi 30 minút. Potom naplníme formičky, ktoré poukladáme na plech. Ten naplníme ho vodou tak, aby siahala do 2/3 misiek. Vložíme do predhriatej rúry na 125 stupňov a necháme tam dôjst 1 hodinu.
- 2
Vyberieme, necháme v chlade (najlepšie cez noc) vychladiť, pred podávaním posypeme hnedým cukrom a skaramelizujeme. (Ja pištoľku na skaramelizovanie nemám, tak som cukrom posypala 10 minút pred vybratím z rúry a ďalej dopiekla ešte počas pečenia.)
- 3
Čerešne scedíme a šťavu si zachytíme. Do asi 100ml šťavy zamiešame maizenu. Zvyšok šťavy a portské vylejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu. Vlejeme šťavu s maizenou a uvaríme hustú omáčku, do ktorej pridáme odkvapkané čerešne. Necháme prejsť varom a podávame so studeným Brûlèe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu