Foto: dorisa
Recept na túto skvelú pochúťku mám ešte od mojej mamy. Robievam ju na sviatky, a vždy sa zje ako prvá, ale tentokrát sme Zobraziť celý popisRecept na túto skvelú pochúťku mám ešte od mojej mamy. Robievam ju na sviatky, a vždy sa zje ako prvá, ale tentokrát sme mali na Veľkú noc dietu, tak kúsok ostal v mrazničke a tak ju možem aj vyfotiť.
porcií
príprava
Suroviny
Tmavé cesto: | |
250 g alebo marína |
|
120 g |
|
30 g |
|
1 |
|
podľa potreby silná uvarená |
|
Plnka: | |
100 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Marína keksy( alebo Indián) zomelieme, alebo rozdrvíme, pridáme práškový cukor, kakaový prášok, rum, alebo rumovú príchuť a silný vývar čiernej kávy, podľa potreby. Všetko zmiesime a vzniknuté cesto rozvaľkáme na hr. cca 2 mm, toto urobíme na papieri.
- 2
Teraz si vymiešame plnku: Maslo , práškový cukor a kokos vymiešame na hladkú zmes a natrieme ju rovnomerne na tmavý plát cesta. Zrolujeme s pomocou papiera a uložíme do chladničky.
- 3
Nepečený koláčik je vhodný na všetky rodinné sviatky, ja som ho musela pripraviť aj na stužkové slávnosti mojich dcér.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu