Köfte - turecké mäsové guličky
Autor receptu: nazarboncuk
Toto je základný recept na köfte, dajú sa obmieňať s rôznymi omáčkami, šalátmi, ako súčasť kebapu. V lete sú vynikajúcou súčasťou grilovačiek. Jahňacie mäso sa dá nahradiť nám dostupnejším hovädzím. Rozpis surovín je na približne 20 kúskov.
2-3 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny rukami PORIADNE premiešame.
- Vložíme do chladničky aspoň na polhodinu.
- Zo zmesi vytvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha a dlaňami jemne stlačíme na placky. Hotové vysmážame v horúcom oleji alebo ešte lepšie ugrilujeme. Tradičnou prílohou köfte je pide (chlieb), petržlenový šalát a čerstvá cibuľa nakrájaná na mesiačiky.