Köfte - turecké mäsové guličky

Autor receptu: nazarboncuk

Toto je základný recept na köfte, dajú sa obmieňať s rôznymi omáčkami, šalátmi, ako súčasť kebapu. V lete sú vynikajúcou súčasťou grilovačiek. Jahňacie mäso sa dá nahradiť nám dostupnejším hovädzím. Rozpis surovín je na približne 20 kúskov.

2-3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny rukami PORIADNE premiešame.
  2. Vložíme do chladničky aspoň na polhodinu.
  3. Zo zmesi vytvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha a dlaňami jemne stlačíme na placky. Hotové vysmážame v horúcom oleji alebo ešte lepšie ugrilujeme. Tradičnou prílohou köfte je pide (chlieb), petržlenový šalát a čerstvá cibuľa nakrájaná na mesiačiky.