Hovädzie mäso na smotane
Klopsy na smotane
Autor receptu: podajmicesto
Ďakujem Viera1 a pánovi Fedorovi Malíkovi za rekonštrukciu receptu. Poznám to z kúpeľov, robili to so smotanovou omáčkou a občas aj so šunkovou omáčkou.
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Mleté mäso dochutíme vegetou, korením, rascou, majoránkou. Pražíme na oleji na panvici.
- Smotanová omáčka: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť bujón. Koreňovú zeleninu narežeme na kocky, cibuľu najmeno, dáme na panvicu k smotane a výpeku, dusíme domäkka, rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Alternatíva so šunkovou omáčkou: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť tavený syr a pridáme najemno nakrájanú šunku. Krátko povaríme, rozmixujeme.
- V oboch prípadoch podávame klopsy s omáčkou a zemiakovým knedlíkom.