Foto: jody
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa mi to celkom podarilo.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia po dĺžke prerežeme na dva - tri pásy. Do mäsa napicháme klinčeky. Posolíme. Zmiešame trochu medu, chilli omáčky (kto nemá rád, kečupu) a oleja. Mäso poukladáme na omastený plech, polejeme pripravenou zmäsou, pridáme trochu vody a upečieme do mäkka.
-
2
Z rajčinového pretlaku, vody a soli (kto má rád aj štipky cukru) uvaríme omáčku, na ktorej zahustenie použijeme miesto múky škrob. Všetky bylinky, či v sušenom alebo čerstvom stave nasekáme nadrobno, zmiešame s trochou oleja a pridáme vo chvíli, keď sme naliali do omáčky škrob s vodou. Necháme prejsť varom a vypneme. Ešte lepšie to bude samozrejme z čerstvých rajčín.
-
3
Príloha - cesnaková ryža. Na oleji speníme cesnak nakrájaný na drobno (pozor, rýchlo horí), pridáme ryžu a chvíľku opekáme, potom posolíme. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody a udusíme do mäkka.
-
4
No a potom už len aranžujeme. Kopec ryže, ozdobiť kvetom z bazalky, hromada omáčky a krížom krážom rezne na červený koberec. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu