Foto: nazarboncuk
Kisir je kuskus šalát, dá sa pripraviť aj s bulgurom.
2 - 3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo väčšej miske zalejeme kuskus horúcou vodou.
-
2
Zamiešame a prikryté necháme chvíľu postáť, kým sa voda nevsiakne. (ak použijete bulgur, ten treba nechať stáť o niečo dlhšie).
-
3
Na olivovom oleji orestujeme jednu cibuľu.
-
4
Keď zmäkne, pridáme lyžicu paprikovej pasty (alebo nadrobno nasekanú červenú papriku), rímsky kmín, soľ a šťavu z polovice citróna.
-
5
Nakoniec pridáme kuskus.
-
6
Zamiešame, ochutíme čiernym mletým korením a mätou. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
-
7
Po vychladnutí primiešame nasekanú cibuľu, paradajky a petržlenovú vňať.
-
8
Podávame s bielym jogurtom alebo jogurtovým nápojom.
Diskusia k receptu