Kinder Pingui fotorecept

akeber - fotkaakeber, 22. marca 2012
Kinder Pingui (fotorecept)
Foto: akeber

Recept som našla na stránke Modrý koník , oslovil ma vyzeral vynikajúco tak som ho hneď vyskúšala upiecť. Je dosť náročný na prípravu aj Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke Modrý koník , oslovil ma vyzeral vynikajúco tak som ho hneď vyskúšala upiecť. Je dosť náročný na prípravu aj na suroviny ale zato neskutočne chutný . Na budúce budem vedieť že mám použiť menší plech na pečenie cesta. Tento profil. obrázok je už pečený na menšom plechu .

30
porcií
20 minút
na 180 C °C

Suroviny

Cesto :
6
6  pol. lyžíc
6  pol. lyžíc teplá
6  pol. lyžíc
4  pol. lyžice
1  ks
2 ks
Smotanový krém :
2  balenia 250 ml
1  balenie
1  kávová lyžička
Čokoládový krém :
15  dkg
10 dkg
1  pol. lyžica
2  pol. lyžice
Poleva :
20 dkg
10 dkg
3  pol.lyžice
1  pol.lyžica
1  pol.lyžica




Postup

  1. 1

    CESTO : Suroviny si rozdelíme na dvoje a budeme piecť dve cestá.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka oddelíme žltka od bielka . Žltka vyšľaháme s cukrom a vaniklovým cukrom . (3 žltka , 3 lyž. cukru ).

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku zmiešame s práškom do pečiva .( 3 lyž. múky , pol balíčka prášku do pečiva )

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme žltka s cukrom vyšľahané do penista pridáme vodu.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Postupne primiešavame múku zmiešanú s práš. do pečiva . Zľahka premiešame , pridáme kakao 2 pol. lyž.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech si vytrieme tukom a posypeme múkou . Na takto pripravený plech nalejeme cesto a pečieme na 200 c. asi tak 20 minút záleží v akej rúre pečieme.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto isto si upečieme aj druhý plát. Ten je lepšie piecť na papieri na pečenie , ľahšie sa nám bude dávať na vrch koláča.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Smotanový krém : 250ml šľahačky vyšľaháme. Pridáme med. Znovu vyšľaháme.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pol bal. želatiny necháme napučať v 3 lyž.pol vody mierne nahrejeme aby sa nám spustila a vychadnutú vmiešame do šľahačky.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Aspoň 20 min.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Čokoládový krém : Nad parou rozpustíme čokoládu pridáme vodu , olej a Heru. Krém musí byť hladký .

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Natrieme čokoládový krém na koláč a dáme stuhnúť do chladničky aspoň 20 min.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A zopakujeme si , urobíme smotanový krém a natrieme ho na koláč . Dáme stuhnúť do chladničky 20 min. Na koláč položíme druhé cesto .

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    POLEVA: Nad parou si spustíme čokoládu , Heru pridáme olej a vodu. Poleva musí byť hladká až potom ju môžeme dať na koláč.

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Dobrú chuť !

    Kinder Pingui (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

cica2
@akeber kde si sa tak dlho túlala? Rada ťa opäť vidím :-))....krásny a určite aj výborný zákusok, ešte som taký nerobila....ale do plnky dám radšej maslo, nemám rada heru...
orchidea
Veľmi pekne spracovaný recept, že je aj vynikajúci o tom nepochybujem... ukladám si
majka5551
Priznávam sa som čkoholik a tento recept si ukladám KK a v najbližšej dobe ho vyskúšam mňam.
akeber
ďakujem :-) cica2 šak som varila novie recepty čo som si posťahovala z varechy :-)))) a potom priberala :-)))) a teraz sa snažím schudnúť :-))) tento rez fakt chutí ako kinder pingui len ho treba robiť na menšom plechu ,,,,do večera nebolo nič šecko pojedli :-)))
akeber
@gionima myslím 36 x 26 cm bude vyššia plnka a krajšie ukáže , dôležité je ho po každom dobre nehať stuhnúť aby sa plnka potom neroztekala
evekej
poradte mi niekto kolko ma ta zelatina gramov,ja mam inu ta ma 20g dik
akeber
@evekej , 20 g želatiny akejkoľvek by malo vystačiť na 0,5 lit ..... môžeš ju použiť bez problémov :-)
evekej
dakujem na druhy tyzden sa pustim do tvojho kolacika,dufam ze sa podari :)
elysa
vcera som ho robila,vyzera krasne aj bez "kvetiniek" a je vyborny...
akeber
@elysa , napravila som :-D , nedalo mi upiekla som ho na menšom plechu , hneď ináč ukáže ....
elysa
@akeber krasny ako ten moj,juj, hned by som si dala,no priznavam,je diskutabilne ci je,dobre sme si pomohli...:))pekny vecer prajem...
akeber
@elysa určite áno a ďakujem :-) niekedy aj keď koláč nevyzerá vzhľadovo perfektne , môže byť chutný ....ty si sa do toho pustila , upiekla si a mňa si svojim komentárom popcha upiecť ho znovu za čo ti vďačím :-).
violetacamorova, vďaka :)
prdelinka
a vanilkovy cukor je v ceste ? na uvodnej foto je,ale v recepte chyba
3sandra3
aj ja som ho dnes robila,,, zatiaľ je v chladničke a tešíme sa na jeho konzumáciu :-) Vyzerá dobre.
zuzkabluzka
tak, ja som dnes tretia, len ja som ho robila ako tortu, verim, ze bude chutit, zajtra uvidime....kazdopadne, vyzera paradne;)
mimi4
tak ja som už tretia čo som ho robila tieto sviatky,ale píšem až teraz,lebo som chcela reagovať po konzumácii.Je výborný.každý kto ho jedol chválil a zobral si ešte raz, dakujem za skvelý recept
janealli
@akeber , tento koláčik som urobila pred víkendom, išli sme navštíviť vnúčatá. Chutil vynikajúco, je málo sladký, veľa čokoládový, síce dosť pracný, ale to stojí za to. Stalo sa mi ale, že sa mi pri šľahaní druhá šľahačka zrazila, ešte šťastie, že som mala doma práškovú, takže druhá šľahačková vrstva bola z nej. Zákusok mal ale veľký úspech, takže srdečná vďaka za recept na fajný koláčik!
cita
je fakt dobry ...nam chutil ...uz ho len vyrábat pásovo :)
cita
a este nieco :) dohodli sme sa u nas doma ze ho nebudeme robit poschodovy,ale ze ho spravime jednopodlazny na velky plech .....nebude s tym tolko prace a potom sa moze robit castejsie :)
akeber
No to je pravda, koláč je nákladný aj na suroviny :-) super nápad :-)
zuzana05
pre velky uspech ho robim zajtra znova :) rodina sa zhodla, ze je lepi ako z obchodu a aj vyborne vyzera
zuzana05
ja som pouzila rastlinnu slahacku a dala som 3 dcl na kazdu vrstvu- lepsie drzi tvar a je aj lacnejsia a primiesala som do nej zelatinovy stuzovac lebo neviem moc dobre robit so zelatinou... tento stuzovac sa iba zmiesa s vlaznou vodou a prida do slahacky
1x akeber
bystruska
nie je lepšie namiesto želatíny použit smeta-fix? dat trebars dva na jednu dávku..ja s ním mám dosť dobré skúsenosti
tibora
robila som ho dnes, super kolacik. len sa mi ta cokolada medzi slahackou v zakusku akosi roztopila/zredla/ a tym padom sa zakusok zosmykoval :-( - ma to tak byt? ked som nanasala druhu cast slahackovej plnky cokolada bola stuhnuta. neviem kde sa stala chyba.....mozno nabuduce radsej vyskusam klasicku cokoladovu polevu?
akeber
@bystruska , aj kúpený Kinder pinqui je v strede biela plnka tuhá, dlhšie vydrží aj je pevnejšia...keď sa na ňu má dať ešte jedna vrstva korpusu.....zrejme by ten korpus vytláčal šľahačku, @tibora neviem čo s stalo čokoláda by mala byť pevná, mne sa vrch nešmýkal, nechala si ju stuhnúť na chladnom mieste?
ollynka
a ten zlatý klas ide kam?? je vyfotený na obrázku, ale v recepte nie je.
elisticka
super kolacik neviem ci som prehliadla prosim ta ten mensi plech ma aky rozmer?