Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka

Autor receptu: domacakuchyna

Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

30 minút
príprava

Postup

  1. Cibulu si nakrajame na drobno, rozdelíme dvoch hrncov a speníme na oleji (olivovy/kokosovy) jemne osolíme a do jedného dáme aj bylinky.
  2. Na cibuľku dáme kel a do druhého špargľu. Oboje orestujeme. Na kel dame trocha papriky. Oboje jemne podlejeme a dusíme. Do špargľe pridáme trochu mlieka, kyslej smotany a sladkej smotany. Prevaríme spolu a nakoniec rozmixujeme na penu. Keď je kel urobený do mäkka tak ho len z časti na hrubo zozmixujeme tyčovým mixérom.
  3. Medzitým plátky tuniaka jemne nakoreníme a usušíme, alebo na panvičke rýchlo osmahneme.
  4. Zaujimavý experiment je tuniaka usušiť v sušičke na ovocie.