Kelový prívarok s pečenou klobáskou

Autor receptu: izabella929

najčastejšie to jedlo varím vtedy, keď sa ponáhľam niekam, je to raz-dva hotové.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kel očistím, pokrájam na rezance.Cibuľlu pokrájam tiež a pripravím si rajnicu s olejom na ktorom krátko opražím cibuľu a hneď pridám pokrájaný kel. Osolím, posypem čiernym korením a dusím pod pokrievkou, kým sa kel neuvarí.Do uvareného primiešam smotanu v ktorej so rozmiešala hladkú múku a zase nechám prejsť varom. Na záver pridám šťavu z polky citrona.Zemiaky si očistím,pokrájam na kocky a uvarím v osolenej vode.Do klobásky urobím priečne zárezy a upečiem na rozpálenom oleji. Uvarené zemiaky zcedím a nalejem na ne výpek z klobásky. Na tanier uložím varené zamiaky, naberiem lekový prívarok a ozdobím
  2. pečenou kolbáskou.