Kelový prívarok s kuracími pečienkami na slaninke (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Trošku odlišný postup pri príprave kelového prívarku. Na záver ochutený kôprom. Podávala
som s kuracími
pečienkami, ktoré som opiekla na slaninke a cibuľke. Ozdobený slaninkovým vejárikom.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kel som umyla a pokrájala.
- Do rajnice som dala maslo a pokrájala cibuľu. Orestovala som ju iba chvíľku, nemusí byť do hneda.
- Pridala som pokrájaný kel a dusila chvíľku, aby sa spojili chute cibule a kelu.
- Podliala som vodou, aby bol kel ponorený vo vode, osolila a varila pod pokrievkou do mäkka.
- Ošúpala som si zemiaky, pokrájala na mesiačiky a nechala uvariť. Osolila som ich.
- Keď sa kel začal variť, pridala som štipku rasce a mleté čierne korenie.
- Z uvarených zemiakov som odobrala 4 kusy a popučila som ich.
- Popučené zemiaky som pridala so uvareného kelu a spolu nechala prejsť varom.
- Do smotany som pridala 2 PL zemiakového škrobu a dobre som vymiešala.
- Dobre vymiešanú hmotu som pridala do kelu. Dobre som všetko premiešala mimo sporáka. Potom som dala kelový prívarok na sporák už iba na minútku, aby prešiel varom.
- Pridala som k nemu troška cukru a pokrájaný kôpor a dobre premiešala.
- Na dve panvice som si pripravila slaninu na vejárik a na druhú som pokrájala slaninku na kocky. Pridala som pokrájanú cibuľu a pečienky. Dusila som ich pokiaľ sa celkom tekutina neodparila a zostal iba výpek zo slaninky. Aj vejárik vytopil masť a tiež som ju pridala do pečienok. Hotové pečienky som posypala červenou mletou paprikou, premiešala a boli hotové. Pečienky som nesolila, lebo slanina bola dosť slaná, iba som ich posypala mletým čiernym korením.
- Veľmi chutný obed som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.