Foto: andy54
Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyjeme si a nakrájame kel.
-
2
Na malom množstve oleja si osmažíme cibuľu. Pridáme trocha múky na zahustenie.
-
3
Múku mierne posmažíme a pridáme asi polovicu nakrájaného kelu. Premiešame, chvíľku posmažíme.
-
4
Pridáme druhú časť kelu. Podlejeme asi 2 deci vody.
-
5
Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca. Mierne osolíme.
-
6
Premiešame.
-
7
Nakrájame si párky na krúžky a pridáme do hrnca. Opatrne premiešame. Varíme, kým zemiaky nezmäknú, párky sa neuvaria a kel prestane chrumkať. Podávame samotné, s omeletou, alebo praženicou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu