Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup)
Foto: tiginko
Mám obdobie bezsacharidových, ľahkých večerí, v chladničke nudiacu sa polovicu kelu a chuť na fašírky. Tak poďme s tým niečo urobiť
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kedže z kelu nechceme zbytočne vylúhovať prospešné látky do vody, sparíme ho na paráku cca 15 min.
-
2
Necháme vychladnúť a nadrobno posekáme, ja v procesore.
-
3
K vychladnutému kelu pridáme najemno nastrúhané tofu (tú jeho divnú váhu som si nevymyslela ja, bolo to tak uvedené na obale), syr, nahrubo nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, cícerovú múku, koreniny a soľ a vajíčka. Kedže teraz mám v DM kúpené Gomasio (pražené sezamové a ľanové semienka, pražená morská soľ, sušené riasy Nori), tak som ho tam pridala, samozrejme nemusí sa použiť. Ale dodalo to tomu taký veľmi príjemný orieškový šmrnc a je vraj zdravé. Bylinky a koreniny môžeme samozrejme voliť rôzne, podľa svojej chuti a možností.
-
4
Z masy vytvarujeme ploché fašírky, poukladáme ich na plech vyložený olejom natretým papierom na pečenie, ponatierame ich olejom aj zvrchu a dáme piecť na 200 °C. Po desiatich minútach otočíme a pečieme ďalších 10 minút.
-
5
Ideálna príloha: ľahký zeleninový šalát
Velmi rada mam aj listovy druh kelu /neviem ci ho v domovine dostat/? tento je vyborny aj na dzusovanie. en.wikipedia.org/wiki/Kale...
= Zdraviu zdar, tvoju kondicku ti zavidim, hlavne skakanie na tych pruznych nozickach no bodaj by nie, ked si takto papkas.
tak potom som to veru nazvala zle, je pravda, že to nemám až tak naštudované a načítané. Chcela som len naznačiť, že tam nie je až tak vela sacharidov :-) Poprosím redakciu o menšiu úpravu. Ďakujem za upozornenie a nebuď na seba až taka prísna ;-)
Musim, to jediné pomáha, aby váha išla dole. Ale nemysli si, aj ja dakedy zhreším. Vianočku s maslom, džemom a s kakaom nenahradí žiadny semienkový chlieb ☺