Kefírové kváskové dalamánky s orechmi fotorecept
Foto: monty469
Okrem chlebíka som upiekla aj toto pečivko, aby toho bolo na víkend dosť :-) Tak sa z toho vytešujem, a o recept sa delím Zobraziť celý popisOkrem chlebíka som upiekla aj toto pečivko, aby toho bolo na víkend dosť :-) Tak sa z toho vytešujem, a o recept sa delím aj s vami :-)
porcií
na 250/220 °C
Suroviny
Rozkvas: | |
2 PL |
|
120 g |
|
120 ml vlažná |
|
Po 10-12 hodinách (cesto): | |
130 g |
|
250 g |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
100 g podrvené |
|
30 g |
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Rozkvas: Večer zmiešame kvások s vodou a ražnou múkou, zabalíme do mikroténového sáčku a pri izbovej teplote necháme kvasiť 10-12 hodín. Ráno vidíme, ako sa pekne kvások dvihol. V momente keď začne klesať, zamiesime cesto.
- 2
Ráno z rozkvasu odvážime 200 g, zvyšok odložíme do čistého pohára do chladničky. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré zľahka v miske pomúčime, zabalíme do tašky a necháme kysnúť 2-3 hodiny pri izbovej teplote.
- 3
Po 3 hodinách rozdelíme nakysnuté cesto na približne 8 rovnakých kúskov, z ktorých vytvarujeme cca 10 cm valčeky. Uložíme ich na plech vystlaným papierom na pečenie. Opäť ich zabalíme do mikroténovej tašky a necháme kysnúť ďalšie 2-3 hodiny.
- 4
Rúru vyhrejeme na 250 °C, nakysnuté dalamánky narežeme žiletkou, dáme do rúry, teplotu znížime na 220 °C a pečieme do zlato-hneda asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke, a pre dnešok je hotovo :-)
- 5
Sú veľmi chutné, rodinka si ich vychutnala ešte za tepla, za chrumkava so slaninou "adidas" :-)
- 2
@Haji
@Siisa
@Danda3
@Violeta
Vsetkym vam dakujem za mile slova,ktore ma potesili a aj povzbudili do dalsieho kvaskoveho pecenia ;-) Prajem vam krasnu nedelu
Veď hej.Len tie orechy musím kúpiť.
Dakujem ti velmi pekne;-)
Dakujem ;-)
Dakujem to velmi pekne;-)
Tvoje dalamanky vyzeraju skvelo. Veru rady od @ Havino su na nezaplatenie. Nabuduce budem aj ja prekladat a necham kysnut v chladnicke. Vdaka za vyskusanie receptu a tesim sa, ze si spokojna :-)