Foto: izabella929
Už viac rokov robím kečup podľa tohoto receptu a veľmi sa osvedčil..chuťou sa vôbec nelíši od toho, čo ponúkajú v obchode,,,naviac je z domácich Zobraziť celý popisUž viac rokov robím kečup podľa tohoto receptu a veľmi sa osvedčil..chuťou sa vôbec nelíši od toho, čo ponúkajú v obchode,,,naviac je z domácich surovín a neobsahuje farby a Ečka..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
200 g |
|
250 g |
|
0,5 dl |
|
350 g |
|
200 g |
|
1 káv.lyžička |
|
1 káv.lyžička |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 káv.lyžička |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
4 lyžice čerstvá |
|
Postup
-
1
paradajky som obrala, umyla..
-
2
nechala zovrieť vodu a obarili na 3 min..potom vybrala do studenej vody a ošúpala..pokrájala na menšie kúsky,
-
3
cibuľu očistila a pokrájala na kocky..
-
4
jablčka padavky, očistila a pokrájala na kocky..
-
5
nasypala som do paradajok hrozienka..
-
6
do hrnca som dala 4 polievkové lyžice vody , pridala som k nej pokrájanú cibuľu, ktorú som osolila 1 lyžičkou soli a podusila na mäkko...
-
7
k mäkkej cibuli som pridala zmes paradajok,jablk, hrozienok a všetko som pomiešla...keď sa zmes začala variť, pridala som cukor,ocot,štiplavú mletú papriku,muškátový oriešok, zázvor, mleté čierne korenie. zomlela som 4 guličky nového korenia s klinčekmi a pridala do varu...všetko sa varilo 1 hodinu...
-
8
keď bola masa na kečup mäkká, dala som ju postupne do mixéru a pridala som do každej dávky jednu lyžicu čerstvej bazalky...rozmixovanú zmes som preliala do sitka a prepasírovala...čistú zmes som naliala do hrnca a ešte raz som nechala zovrieť na 10 min..
-
9
uvarený kečup som nalievala horúci do pohárov a fliaš...putovali do suchého dunstu až do vychladnutia..
-
10
hotový kečup...dobrú chuť..
Tvoj ukladám.