Kávovo-karamelové kuracie prsia so zeleninovým šalátom fotorecept
Foto: uschi
Kedysi som jedla takto pripravené kuracie prsia v Anglicku u mojej kamarátky z Brazílie, chutili mi, tak som neváhala a vypýtala si recept. Skúsila Zobraziť celý popisKedysi som jedla takto pripravené kuracie prsia v Anglicku u mojej kamarátky z Brazílie, chutili mi, tak som neváhala a vypýtala si recept. Skúsila som ho teda pripraviť doma. Vtedy som jedla k mäsku maličké zemiačiky varené v šupke a listový šalát, ja som sa rozhodla pre zeleninový šalátik. Bolo to vynikajúce!
porcie
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
400 g bez kože |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
150 ml |
|
|
|
Šalát: | |
1/2 konzervy |
|
|
|
1/2 konzervy |
|
100-150 g |
|
1-2 |
|
1 malá |
|
1 Pl nasekaná |
|
1 Pl |
|
2 Pl |
|
podľa chuti /nemusí byť/ |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia opláchneme, očistíme, osolíme, okoreníme korením 4 farieb, posypeme troškou grilovacieho korenia a troškou provensálskeho korenia. Dáme do ohňovzdornej misy, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov. Upečieme do zlatohneda.
-
2
Do sklenej misky dáme scedenú kukuričku a fazuľu, na menšie kúsky nakrájané kukuričné klásky, najemno nakrájanú cibuľku a na osminky nakrájané cherry paradajky. Brokolicu opláchneme, rozoberieme na malinké ružičky a vložíme do vriacej vody na niekoľko sekúnd, alebo len prelejeme vriacou vodou. Vychladnútú brokolicu pridáme k ostatným surovinám, /miesto brokolice môžeme pridať nakrájané avokádo/. Šalát dôkladne premiešame a pokvapkáme zálievkou pripravenou zmiešaním citrónovej šťavy, oleja a štiponky chilli korenia. Posypeme nasekanou vňaťou.
-
3
Kryštálový cukor za občasného miešania na miernom ohni rozpustíme na karamel, zalejeme ho horúcou kávou a vymiešame dohladka. Mäso nakrájame na tenké plátky, uložíme na tanier, ako prílohu podávame šalát, ozdobíme kúskom citróna a nakoniec mäsko prelejeme kávovým karamelom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu