Katmer Poğaça fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 29. júla 2015
Katmer Poğaça (fotorecept)
Foto: cesminaz

Dalšie vynikajuce pečivo:-) Su to vlastne rohliky z prekladaneho kysnuteho cesta,plnene ci uz syrom,orechami,ochutenym tvarohom,alebo samotne len tak na prazdno..

16
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
1 PL
1 ks
1 dl
3 dl
3 dl
50 g
Plnka:
 (alebo feta)
Na potieranie:
125 g (margarín)
1 ks
Na posyp:
 (alebo sezam)




Postup

  1. 1

    muku,3pl cukor a 1pl sol premiesate lyzicou.Potom pridame olej,bielok vajca a uz dopredu vymiesane kvasnice s mliekom a vodou (3dl mlieko+3dl voda+50g drozdie) ...ak nahodou bude treba,tak pridajte este zopar kvapiek mlieka alebo vody.Ja som k tym 6dl tekutiny este pocas miesenia pridala 1/4dl vody :-) Ale to budete vidiet ci vam tych 6dl staci,alebo trosku este pridate.Zalezi od muky :-)

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme polomakke,trocha lepive cesto,ktore pomocou muky este vymiesime do bochnika.Zakryjeme utierkou a nechame 1h kysnut na teplejsom mieste..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kym cesto kysne,si pripravime plnku.Ja som rozdrvila kladivom trocha vlasskych orechov a nakrajala na obdlzniky turecky kremovy syr..Kludne mozte pouzit aj fetu :-)

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto pekne nakyslo..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyklopime ho na pomucenu dosku a spravime obdlznik,ktory rozdelime na 8 rovnakych casti...

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kazdy kusok cesta vymiesime do bochnika..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz ideme s cestom uzaj pracovat dalej.. Bochnik si najprv rukou roztapkame..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..a nasledne rozvalkame na velkost taniera(23cm)...Takto spravime aj s ostatnymi bochnikmi..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyvalkany bochnik natrieme s dobre zmäknutym maslom..Musi byt take mäkke,aby ste ho vedeli lahko na ceste rozotierat.A nasledne polozime nan dalsie cesto a znova pomazeme.Toto opakujeme dokonca..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Napokon nam vznikne taketo 8 poschodie :-) ktoreho posledne 8cesto sa uz nenatiera..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Teraz nase poschodie najprv roztapkame rukami,ako len vieme..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a pomocou muky cesto rozvalkame na hrubku 6-7mm...

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom cesto pokrajame ako pizzu :-) ..najprv na 4 casti a potom kazdu cast este na 4 trojuholniky..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ..cesto zlahka trocha roztapkame..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ..vlozime syr a zacneme krutit tak,ze tie rozky cesta trocha vytiahneme..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ..a skrutime velmi zlahka a volne ako rohlik :-) Cesto musite krutit zlahka preto,aby malo miesto potom pri peceni kysnut..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Orechove som urobila tak,ze som cesto(trojuholnik) potrela troskou mäkkeho masla a posypala orechami.Trocha som tie orechy este osolila a trojuholnik zkrutila tiez ako rozok..

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Rohlicky poukladame na olejom vytrety plech dalej od seba a natrieme ich zltkom,ktore sme si zmiesali troskou vody...

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    ..posypeme zernuchou,alebo lubovolne niecim inym a nechame este 20 minut podkysnut.Po 20ich minutach vlozime plech do rury,ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 180°C na 20 minut..Vlastne upecieme rohliky do zlatista :-)

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Rohliky v rure krasne nakysli :-)

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Ja ich este zahoruca pretriem kuskom masla,budu este lepsie ;-) ..a nechame ich pred podavanim aspon trocha vychladnut ;-))

    Katmer Poğaça (fotorecept) - obrázok 21
  22. 22

    Toto pečivo je velmi chutne a cesto lahke a mäkkucke :-) Plnit ho mozte naslano lubovolnou plnkou.Hodi sa k polievkam,ale aj len tak do ruky na vylet,piknik ci aj na desiatu detom aj dospelim ;-P Dobru chut :-)

Diskusia k receptu

amelie
vééééľmi pekné, som prvá, čo si to uloží do KK:-)))*****
babkamt
ja budem druhá, čo si uloží recept do kk:-) Škoda, že tu nebol ráno. Práve som zarobila na oškvarkové pagáče. Inak by som ho hneď poobede urobila. 5*
mariamka
dalsi pan kolac do zbierky! skoro ako croiasant naslano,, zaujalo ma, ze aj orechy si posolila, to je nieco pre nas... zaujal ma tu na vareche taky fenomen, kazdy musi oznamovat hviezdy a ulozenie,, da sa hviezdickovat aj ukladat bez zbytocnych slov :)
kukulienka71
vyzerajú veľmi chutne. Ty tuším nevydržíš nerobiť s kysnutým cestom dlhšiu dobu;-P bodaj by som aj ja mohla, ver, pri každom takom peknom recepte ma to ťahá do kuchyne...5*, KK
dadush
tak toto vyzerá prudko jedlo. pečiem len same sladke dobroty a tieto "pagáčiky" budu ako super obmena. ukladam do KK a zajtra skusim :-)
cesminaz
@amelie @katka78 @paploska @nynuna @naninka1 @babkamt @jozka2 @tinca @babav @terinka55 @zuzanka dakujem vam za vase mile komentare :-) tesi ma,ze sa vam recept paci.Skusku urcite neolutujete ;-P Mily @sracz bude mi poctou ak rohliky ochutnaju az v Iowe ;-D @mariamka s orechami su vynikajuce!-urcite by vam chutili ;-) @kukulienka ..veru tusis dobre :-))) ..fakt robim velmi vela z kysnuteho cesta,ci uz naslano alebo nasladko :-) By som povedala, ze max. kazdy 2-3ti den miesim ;-)) @izabelka dakujem :-) aj tvoje rozky su urcite vynikajuce @dadush budem rada,ak vyskusas :-) som si ista,ze neolutujes.Nech sa ti vydaria a ozvi sa potom.Iba jedno by som este podotkla,ze tych 125g zmaknuteho masla treba podla oka rozotriet na vsetky cesta rovnako :-) @afataga ..veru uz by bolo nacase :-)) vermi budes prekvapena!
havino
krásne podaný recept, radosť čítať, podobne som robila od @izabelky a bola som spokojná, tak viem, že aj tvoje sú super
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Krásne podaný recept. Tie orechy ozaj na slano?
spetkasoli
juj, toto je ale uteseny pohlad na tu dobrotu a paradu a to hned pri rannej kavicke. Potesila si ma velmi tymto receptom mila@cesminaz a som uz neviem kolikata v poradi, ale tiez si receptik ukladam a s radostou pridavam 5*, lebo je to velmi pekny recept a zavonal mi az sem do Pardubic. Prajem vsetkym krasny den:)
dadush
@Cezminas robila som ich teda podla vas, pre nas boli chutovo sladke, cesto samotne je vinikajuce, len akurat mne sa nespravil ten pekny prekladany efekt po upeceni, asi som niekde spravila chybu len neviem kde.
cesminaz
Mila @dadush som rada,ze si sa ozvala.Podla mna niesu chutovo sladke,lebo na 1kg muky vytvoria tie 3pl(nie kopcovite) cukru+ 1pl soli tomu cestu taku svojsku dobru chut.Sol tam ide za 1 normalnu PL ,cize ani zarovnanu a ani kopcovitu PL sol.Mne to cesto celkovo chutovo pripomina "maslovy croisant" :-) Vies @dadush je mozne aj to,ze tvoj cukor bol sladsi nez ten moj,alebo sol bola menej slansia,nez ta moja.Toto vsetko moze hrat velku ulohu v konecnej chuti a vysledku cesta.Co sa tyka listkovania cesta,neviem kde si mohla spravit chybu..Ak si postupovala podla receptu a aj maslo si cele pouzila a dobre potrela nim cesta,tak sa ti to malo listkovat :-/ Nezakrutila si ich pritesne?-lebo ak ano,tak nedostali dost vzduchu na kysnutie-listkovanie :-) Alebo si ich dala podkysnut na 20-30 minut? ..neviem v com bol problem :-( Alebo este jedna vec ma napada,ak si maslo rozpustila a natierala stetcom,tak sa ti cesto listkovat nebude-mam to odskusane.Preto treba zmaknute maslo bud prstami(vid foto) alebo lyzicou dobre natret na kazde cesto.A treba minut cele mnozstvo masla,ktore si od oka musis rozdelit na 7x kedze 8cesto sa nenatiera. Ale nebud sklamana,niektore recepty sa nepodaria hned na prvykrat perfektne dokonca ani mne :-) Dakujem za vyskusanie a za tvoju odozvu.
dadush
@cezminaz dakujem za odpoveď, nedávala som kopcovité lyžičky cukru aj soľ som dávala morskú, je možné že náš "dolniacky "cukor je sladší ale ono je to v podstate jedno, úspech aj tak zožali.
cesminaz
@dadush tak to je to najhlavnejsie,ze chutili :-) Druhykrat uz aspon budes vediet,ze "ty" musis dat menej cukru a mozno trocha viac soli,kedze davas morsku sol.A popritom mame kazdy ine chute,niekto chce memej slane(sladke) a niekto zasa viac slane(sladke).Pekny vecer :-)
ocko
dnes som pielka...fantazia...:) davala som aj syr feta, oprazenu slaninku ,a pomlete oskvarky ,posypala som to mor.solou. dakujem za receptik:):)
cesminaz
@ocko velmi ma tesi tvoja sprava :-) Som rada,ze vam pogaca chutili a ze si spokojna.Plnku si moze dat aj kazdy podla chuti.Dakujem za vyskusanie,aj za tvoju odozvu ;-)
medovnicek
veľmi sa mi páčia, takéto recepty mám veľmi rada, už aj si ukladám recept:)
smolhe
Tento týden jsem je dělala dvakrát... velký úspěch, moc nám chutnaly, budu dělávat pravidelně. :)