Šošovicové karí
Karí zo žltej šošovice
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Na rozpálenú panvicu nalejeme slnečnicový olej. Pridáme najemno nakrájanú šalotku, speníme do sklovita, trvá to asi 3 minúty. Pridáme nastrúhaný zázvor, pretlačený cesnak
a restujeme ďalšiu minútu.
- Prisypeme koreniny, ktoré sme predtým zmiešali v miske, a speníme. Prilejeme trochu studenej vody, aby sa korenie nespálilo. Po 30 sekundách pridáme lúpané paradajky, pretlak, trochu vody a necháme bublať, aby sa koreniny a chute prepojili. Pridáme časť soli.
- Po 3 minútach vsypeme opláchnutú žltú šošovicu, zalejeme vodou asi na palec nad úroveň šošovice a necháme variť domäkka, ale šošovica nemá byť rozvarená.
- Ako sa voda odparuje, dolievame kokosové mlieko, aby na konci vznikla krémová konzistencia.
- Zvlášť na panvici opečieme na hranolčeky nakrájanú mrkvu a cuketu – tak aby zelenina bola al dente. Osolíme.
- Pridáme do hotového karí, podľa chuti dosolíme. Môžeme pridať čili, prípadne trochu limetkovej šťavy. Podávame s jazmínovou ryžou a môžeme pridať aj klíčky.
|