Karí kura s jablkami
Autor receptu: narjel
Tento recept som našla v kalendári. Mám rada experimenty a tak som ho vyskúšala.
Úspech som zistila tak, že som dala ochutnať aj mojim chlapom (manželovi a otcovi). Chutil
im, tak sa stal jedným z mojich najobľúbenejších receptov. :)
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na pásiky. V miske ho zmiešame s dvomi lyžicami oleja, čiernym korením (alebo bielym), soľou a bazalkou.
- Na panvici opražíme mäso. Ak je potrebné, pridáme aj trochu oleja. Inak olej netreba pridávať, keďže už je na mäse.
- Cibuľu nakrájame na pásiky. Jablká obielime a tiež nakrájame na pásiky. Všetko pridáme k mäsu a dusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme vodou.
- Keď je mäso mäkké a jablká takmer rozvarené, pridávame smotanu na varenie a kari korenie. Necháme zovrieť.
- Podľa chuti ešte dosolíme a pridáme korenie. Poddávame s ryžou alebo so širokými rezancami. Tanier môžeme ozdobiť lístkami bazalky. Dobrú chuť :)