Karfiolový šalát (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody.Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba. Je výborný za tepla aj na studeno.Vhodný ako bežná zeleninová príloha k jedlu alebo s opečeným chlebíkom,cesnakom a kozím syrom....

30 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol povaríme 5-10 minút vo vode,kde sme pridali čierne celé korenie,bobkový list a soľ.Nerozvariť,má byť chrumkavý.Povarený rozoberieme na ružičky a necháme trochu vychladnúť.
  2. Pripravíme si zálievku z uvedených surovín.
  3. Polejeme zálievkou karfiol rozobratý na ružičky a necháme odstáť aspoň 1/2 hodiny.Podávame ako bežnú šalátovú prílohu k jedlu alebo samostatne s opečenou hriankou.