Karfiolový šalát (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody.Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba. Je výborný za tepla aj na studeno.Vhodný ako bežná zeleninová príloha k jedlu alebo s opečeným chlebíkom,cesnakom a kozím syrom....
30 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol povaríme 5-10 minút vo vode,kde sme pridali čierne celé korenie,bobkový list a soľ.Nerozvariť,má byť chrumkavý.Povarený rozoberieme na ružičky a necháme trochu vychladnúť.
- Pripravíme si zálievku z uvedených surovín.
- Polejeme zálievkou karfiol rozobratý na ružičky a necháme odstáť aspoň 1/2 hodiny.Podávame ako bežnú šalátovú prílohu k jedlu alebo samostatne s opečenou hriankou.