Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane
Autor receptu: izabella929
Jednoduchý obed dnes z karfiolu. Do fašíriek som pridala medvedí cesnak a obalila ich v čepcovej blane, kto ju nemá, sú výborné aj
bez nej.
4-5 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol som umyla a rozobrala na ružičky.
- Vložila som ich do rajnice, zaliala vodou, pridala som štipku soli a uvarila do polomäkka.
- Medvedí cesnak som umyla pod tečúcou vodou a pripravila som anglickú slaninu.
- Medvedí cesnak a slaninu som nakrájala a ošúpala som aj cibuľu.
- Do rajničky som dala 1/2 lyžice masti, opiekla som na nej pokrájanú cibuľu a pridala som aj anglickú slaninu.
- Do misy som karfiol nakrájala na drobno, pridala som vajce, medvedí cesnak, opraženú cibuľu s anglickou slaninou, soľ, korenie a pridala som hrsť strúhanky, všetko som dobre premiešala.
- Z masy som tvorila malé fašírky, už takto sú vhodné na pečenie.
- Dostala som od priateľov z Komárna túto bravčovú čepcovú blanu a zamrazila som si ju. Teraz som ju nechala rozmraziť a rozprestrela som ju.
- Do kúskov odrezaných z blany som balila karfiolové guľky.
- Keď som všetky zabalila, nechala som rozohriať trošku masti. Nie je potrebné veľa masti, lebo čepcová blana je tuková a tuk sa pri pečení vytápa.
- Do horúcej masti som vložila fašírky a opiekla z jednej strany.
- Obrátila a dopiekla aj z druhej strany.
- Fašírka som vyložila na kuchynským papierom vystlaný podnos. Jednu som prekrojila, aby som videla ako sa prepiekli.
- Všetky upečené.
- Podávala som ich s varenými zemiakmi a čerstvým kapustovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.