Karfiolová hlava (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Postup- očistené zemiaky dáme uvariť - tieto som varil v tlakovom hrnci - sú lepšie , chutnejšie a vraj aj zdravšie
- očistenú a opláchnutú karfiolovú hlavu dáme obvariť do osolenej vody do polozmeknutia
- salámu ,slaninu nakrájame na kliny ,aby sa nám lepšie zatrkávali do karfiolu množstvo neuvádzam ... koľko dáte toľko bude - vypucujete chladničku
- do vymastenej sklenenej misy nasypeme na dno z predvarených - uvarených zemiakou
- do karfiolovej hlavy pozapichujeme kúsky údenin
- napichanú hlavu dáme na stred misy a obsypeme ju zvyškom uvarených zemiakou
- pripravíme si zmes na zaliatie vyšlahané vajíčka, posekaná petržlenová vnaťka -iné bylinky , cesnak ....
- zahustíme postrúhaným syrom , osolíme ovegetíme
- zmes nalejeme na karfiol a rozotrieme ,uzavrieme misu a šups stým do trúby
- a máme upečeno
- DOBRÚ CHUŤ
|