Kapustový krém s klobásovými knedličkami

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 29. novembra 2016
Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka menšia
2,5 PL
2 PL
1,2 l
Na klobásové knedle:
200 g
1 ks
1 ks
1 ks
 štipka
 štipka
Na ozdobenie:
100 g tenké plátky




Postup

  1. 1

    Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo, zasypeme múkou a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme chladným vývarom, prešľaháme a privedieme k varu.

  2. 2

    Potom pridáme kapustu a varíme minimálne 20 minút do zmäknutia. Hotovú polievku rozmixujeme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Klobásové knedle: Nadrobno nakrájanú žemľu zvlhčíme rozšľahaným vajcom a zmiešame so zomletým mäsom a nadrobno nakrájanou klobásou. Zmes dochutíme soľou, korením, paprikou a bylinkami. Vytvarujeme knedličky, potrieme ich olejom a na plechu vyloženom papierom na pečenie upečieme dozlatista.

  4. 4

    Na každú porciu polievky v tanieri pridáme klobásové knedličky, plátok opečenej slaninky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu