Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci fotorecept
Foto: methi
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol Zobraziť celý popisHlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol hodiny a dlhsie. Potom ho dame na mierny ohen, ktory postupne zvysujeme a hrniec pomaly zahrievame. A mozeme pokracovat uz vo vareni.. http://akochutimasala.blogspot.in/2014/03/varit-v-hlinenom-hrnci-je-zazitok.html
Suroviny
asi 500 g |
|
hrsť (alebo mrazený) |
|
|
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/3 KL |
|
1/2 KL |
|
1/3 KL |
|
|
|
1 plochá KL |
|
hrsť (čerstvá vňať) |
|
Postup
-
1
Kapustu si posekame nadrobno. Ked je hlineny hrniec zahriaty, ohen zmiernime a dame donho olej. Pridame rimsku rascu a pol minuty ju prazime. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a restujeme dalsiu pol minutu.
-
2
Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku a restujeme domakka.
-
3
Potom pridame mletu kurkumu, mlety koriander, chilli korenie a premiesame. Restujeme asi pol minuty. Poridame nasekanu kapustu, hrach a sol, premiesame a pod pokrievkou dusime 10 minut. Nepodlievame, kapusta si stavu pusti.
-
4
Po 10 minutach dusenia pridame garam masala a nasekanu koriandrovu vnat, premiesame a hrniec odlozime z ohna. Hlineny hrniec ma tu vyhodu, ze si dlhsie udrzuje teplotu, a preto sa v nom zelenina bude aj nadalej dusit, aj ked ho odstavime z ohna. Preto este odstaveny hrniec na 5 minut nechame zakryty.
-
5
Podavame s plackami, napriklad Chapati. http://varecha.pravda.sk/recepty/capati-fotorecept/43469-recept.html
Diskusia k receptu