Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci fotorecept

methi - fotkamethi, 20. októbra 2014
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept)
Foto: methi

Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol Zobraziť celý popisHlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol hodiny a dlhsie. Potom ho dame na mierny ohen, ktory postupne zvysujeme a hrniec pomaly zahrievame. A mozeme pokracovat uz vo vareni.. http://akochutimasala.blogspot.in/2014/03/varit-v-hlinenom-hrnci-je-zazitok.html

Suroviny

asi 500 g
 hrsť (alebo mrazený)
1/2 KL
1/2 KL
1 ks
1 ks
1/3 KL
1/2 KL
1/3 KL
1 plochá KL
 hrsť (čerstvá vňať)




Postup

  1. 1

    Kapustu si posekame nadrobno. Ked je hlineny hrniec zahriaty, ohen zmiernime a dame donho olej. Pridame rimsku rascu a pol minuty ju prazime. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a restujeme dalsiu pol minutu.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku a restujeme domakka.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame mletu kurkumu, mlety koriander, chilli korenie a premiesame. Restujeme asi pol minuty. Poridame nasekanu kapustu, hrach a sol, premiesame a pod pokrievkou dusime 10 minut. Nepodlievame, kapusta si stavu pusti.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minutach dusenia pridame garam masala a nasekanu koriandrovu vnat, premiesame a hrniec odlozime z ohna. Hlineny hrniec ma tu vyhodu, ze si dlhsie udrzuje teplotu, a preto sa v nom zelenina bude aj nadalej dusit, aj ked ho odstavime z ohna. Preto este odstaveny hrniec na 5 minut nechame zakryty.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s plackami, napriklad Chapati. http://varecha.pravda.sk/recepty/capati-fotorecept/43469-recept.html

Diskusia k receptu

eviana
Tak toto si musím spraviť, vyzerá to úžasne, mňam :) 5*
caterina
toto urcite vyskusam. Ale aj s tou novou profilovkou si mi narobila riadne chute ;)
salinka
Ďalší úžasný závan exotiky od teba. Parádne:-)
gabriele
ohromne dobra inspiracia...vsetko mam...teda asi nie vsetko...hlineny hrniec nahradim keramickym :)...ale ta kombinacia zeleniny a korenin je od pohladu pre mna veelmi chutna...zajtra pride vnucik, ktory zboznuje vsetky zeleninove jedla, kde je hrasok...tak uz to mam zaradene v repertoari...dakujem za vybornu inspiraciu :)
ywett
krásne fotot Miška a to by som si hneď dala aj s tými plackami:)
havino
krásne to vyzerá, zdravo, len ten koriander nie pre mňa, pekné foto
methi
Dakujem vsetkym, nech vam chuti, ak skusite.
zolik
@methi , Prave som na Tvojej blogovej stranke "akochutimasala" a musim Ti napisat, ze sa mi velmi, moc premoc paci. Ako graficky, tak aj obsahovo. Budem nakukavat castejsie. Prajem Ti pekny den.