Zemiaky
Kapustové zemiaky na budúci rok
Autor receptu: kvakac
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
6 porcií |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme a krájame na pol mesiace. Dáme variť do osolenej vody. Slaninu a cibuľu nakrájame na 1 cm kocky, a dáme na panvicu opiecť do červena. Na záver pridáme k slanine nastrúhaný cesnak a dusíme ešte tri minúty.
- K zemiakom po 10 minútach varenia pridáme kyslú kapustu aj s vodou. Varíme ešte 15 až 20 minút podľa tvrdosti kapusty. Vodu zlejeme z hrnca, tú použijeme na polievku. Potom na zemiaky s kapustou pridáme škvarenú slaninu a poriadne premiešame. Necháme trochu postáť a je hotovo. Rada na záver ak použijete vínnu kapustu, tak do varenia pridajte koreniny. Nové korenie celé, čierne korenie celé, rascu a bobkový list.