Kapustové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Recept na tieto pagačiky som dostala mailom od spoluvarechačok. Mala som udusenú kapustu, tak som ich skusila upiecť. Podotýkam,že som v živote neupiekla dobré škvarkové, tak som skusila tieto. Dúfam, že som v popise nič nezabudla,keď som improvizovala.

80
porcií
30 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Recept na originálnu dusenu kapustu: kapustu posekame nadrobno, osolime a nechame postat 15 min. Ona trochu tak "sadne"Do dostatocne velkeho hrnca dame rozpalit 4-5 PL oleja a pridame kapustu. Ohen stišime a na miernom ohni za obcasneho premiesania kapustu udusime (sparime).Kapusta ma byt mäkka, ale zaroven aj ostane trochu chrumkava.ked mame kapustu mäkkú, pridame cukor, okorenime ( korenie nemusite lutovat, moja kapusta zdala sa, ze je dost korenista, ale potom v ceste sa to akosi stratilo) a este chvilu poprazime za staleho miesania. Odstavime a nechame poriadne vychladnut. Ak budem nabudce robit, tak si ju uz urobim urcite vopred.(poznamka autorky adrika280-mimibazar...) Najzdlhavejsie na tomto recepte bola kapusta aj s procesom chladenia.
  2. Uvaríme si zemiaky a popučime ich.
  3. Z mlieka, droždia cukru spravíme kvasok, tento vlejeme do mukovej zmesi.
  4. Na spodok misky dáme zemiaky, na to dáme mukovú zmes s kvaskom , vylejeme kyslu smotanu, pridáme olej a zamiešame. Cesto bolo huste, tak som pridala mlieko.
  5. Potom pridáme kapustu udusenú podla receptu a ochladenu. Ja som mala polotovar, chcela som kapustu k pečenemu mäsu,ale nakoniec som to nevarila,kapusta mi ostala) Vypracujeme cesto.
  6. Cesto nechame odpočinut asi 20 minút.
  7. Potom ho dopracujeme na doske, na spodok dame hladkú múku. Cesto nechame zas chvilu odpočinuť.
  8. Potom ho rozvaľkáme na doske( malo byt cca2 cm,ja som dala menej-vraj padaju potom) a formičkou vykrajujeme kolieska.
  9. Tieto dávame na plech, ktorý sme pokryli papierom na pečenie. Nechame ich zas podkysnúť.
  10. Potom každý kusok potrieme rozšľahaným vajcom (može byt trocha aj s vodou) a posypeme alebo rascou, sezamovými,alebo ľanovými semienkami a morskou soľou.
  11. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 35 minut, kým nie su pekné. Pagáčiky boli veľmi chutné, vraj su lepšie na druhý deň,ale to sa mi nepodarilo zistiť, zjedli sa všetky.