Kapustové koláče
Kapustníky trochu inak
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
8-10 minút na 215 °C |
Postup- Bielu kapustu nadrobno nakrájame alebo
nastrúhame. Na horúcej masti opražíme
nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je osmažená, vložíme kapustu, osolíme, krátko orestujeme a podlejeme trochou vody. Keď je kapusta takmer hotová, necháme vodu zredukovať a
dochutíme soľou, cukrom a octom. Kapustu
necháme vychladnúť.
- Lístkové cesto rozprestrieme alebo rozvaľkáme na obdĺžnik (podľa
toho, aké kúpime). Po dĺžke ho preložíme na polovicu a vykrojíme
z neho cikcakovito 10 trojuholníkov. Každý trojuholník rozložíme a naplníme kapustou. Okraje
popritláčame ako pri pirohoch, aby kapusta pri
pečení nevytiekla. Poukladáme na plech a potrieme žĺtkom.
- Rúru predhrejeme na 215 stupňov a pečieme
8–10 minút do zlatohnedej farby.
|