Kapustnica, ktorú milujeme (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Takto varievam už dlhé roky kapustnicu a všetci ju máme veľmi radi. Možno aj Vás osloví.

10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Najprv si dám zvlášť predvariť údené mäso na 5 minút, aby nebola kapustnica slaná.
  3. Zatiaľ si nakrájam na menšie kapustu a vyberiem korenie a bobkový list.
  4. Do hrnca pridáme údené mäso. To varím toľko minút koľko váži mäso, aby sa mi dalo pekne nakrájať a pridám aj klobásu a sušené huby. Tu už je mäso aj klobása uvarená.
  5. Teraz dám udusiť svieže mäso na cibuľke a urobím perkelt. Do kapusty pridám zemiaky nakrájané na polky.
  6. Keď sa nám zemiaky uvaria. Vyberieme ich. Do kapusty pridáme perkelt a hotovo. Tu je na tanieri - klobása, mäso a zemiaky, ktoré servírujem zvlášť.
  7. No a kapustnicu tiež servírujem zvlášť. Ku kapustnici sme mali domáci chlebík čo som upiekla. Samozrejme keď nám ostane údené mäso a klobása tiež si pridáme do kapusty. Manžel si pridáva aj smotanu. Ja žiaľ nemôžem tak si ju nepridávam a preto je foto bez smotany.