Kapustnica, ktorú milujeme (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Takto varievam už dlhé roky kapustnicu a všetci ju máme veľmi radi. Možno aj Vás osloví.
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Najprv si dám zvlášť predvariť údené mäso na 5 minút, aby nebola kapustnica slaná.
- Zatiaľ si nakrájam na menšie kapustu a vyberiem korenie a bobkový list.
- Do hrnca pridáme údené mäso. To varím toľko minút koľko váži mäso, aby sa mi dalo pekne nakrájať a pridám aj klobásu a sušené huby.
Tu už je mäso aj klobása uvarená.
- Teraz dám udusiť svieže mäso na cibuľke a urobím perkelt.
Do kapusty pridám zemiaky nakrájané na polky.
- Keď sa nám zemiaky uvaria. Vyberieme ich.
Do kapusty pridáme perkelt a hotovo.
Tu je na tanieri - klobása, mäso a zemiaky, ktoré servírujem zvlášť.
- No a kapustnicu tiež servírujem zvlášť.
Ku kapustnici sme mali domáci chlebík čo som upiekla.
Samozrejme keď nám ostane údené mäso a klobása tiež si pridáme do kapusty. Manžel si pridáva aj smotanu. Ja žiaľ nemôžem tak si ju nepridávam a preto je foto bez smotany.