Foto: frona
Tento receptík nie je môj. Perník piekla Kamila Magálová v nedeľu na relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Veľmi ma zaujal, a keďže som mala mať Zobraziť celý popisTento receptík nie je môj. Perník piekla Kamila Magálová v nedeľu na relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Veľmi ma zaujal, a keďže som mala mať v pondelok návštevu, tak som sa rozhodla, že ho skúsim upiecť. Môžem povedať, že koláčik je výborný. Všetkým chutil. Preto sa chcem podeliť s ním aj s vami.
príprava
na 180+150 °C
Suroviny
400 g |
|
300 g |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
2 PL, (ja som dala aj višňový) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
500 ml |
|
plnka: | |
podľa chuti |
|
poleva: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Hladkú múku, cukor, olej, škoricu, džem, sódu bikarbónu, kypriaci prášok do perníka, vajíčka a mlieko dobre vymiešame elektrickým šľahačom. Plech potrieme tukom a dáme naň papier na pečenie. Pomixovanú masu vylejeme na plech a pečieme najprv cca 10 min pri 180 stupňoch, potom znížime na 150 stupňov a pečieme cca 30 min. Vychladnutý perník prekrojíme na polovice a potrieme ríbezľovým džemom. Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vylejeme na perník. Necháme stuhnúť. Ja som nemala hotovú polevu, tak som si urobila podľa seba....
Diskusia k receptu