Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami fotorecept
Foto: alexdidi
Jar je tu...a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo.....
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
3 ks stredné |
|
400 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
po 1 PL (oregano, bazalka, majoránka) |
|
100 g |
|
Na bylinkové paradajky: | |
4 ks (alebo konzerva) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
10 listov čerstvá |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
6 ks |
|
Postup
-
1
Kaleráby olúpeme, prerežeme na polovicu a varíme v osolenej vode 10 minút. Asi 300ml vývaru si odložíme na podlievanie.
-
2
Potom ich vyberieme, necháme trochu vychladnúť a vydlabeme.
-
3
Vydlabané vnútro kalerábov pokrájame na malé kocky.
-
4
Pripravené kaleráby na plnenie.
-
5
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
-
6
Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochu vývarom z kalerábov a dusíme asi 30minút.
-
7
Pridáme porezané kalerábky a ešte chvíľu dusíme.
-
8
Primiešame bylinky a necháme mierne vychladnúť.
-
9
Mozzarellu pokrájame na malé kocôčky.....
-
10
.....a pridáme k mäsu.
-
11
Pripravenou mäsovou plnkou naplníme vydlabané kaleráby. Zapekaciu misu vymažeme maslom, poukladáme naplnené kaleráby, podlejeme vývarom z kalerábov a zapekáme 25minút.
-
12
Červenú cibuľu pokrájame nadrobno.
-
13
Opražíme ju na zmesi oleja a masla, pridáme múku a pripravíme zásmažku. Primiešame sparené, olúpané a pokrájané paradajky alebo konzervu takýchto paradajok. Podusíme. Osolíme, okoreníme, ak je to potrebné pridáme aj cukor.Prilejeme smotanu a ešte chvíľu dusíme.
-
14
Na záver ochutíme nasekanou bazalkou.
-
15
Kalerábky podávame s omáčkou, polovičkami cherry paradajok, strúhaným parmezánom a žeruchou i bazalkou. Ako príloha sa hodia skoré uvarené zemiaky omastené surovým maslom.
Diskusia k receptu