Kalerábky s dipom (fotorecept)
Autor receptu: jody
Keď neviete, čo s gigantom a kopcom uhoriek... :-)
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Gigant očistíme, prerežeme po dĺžke na polovicu a uvaríme do mäkka. Buď len v osolenej vode, alebo s jedným bujónom. Vývar síce viac potrebovať nebudeme, ale použijeme ho do nejakej polievky.
- Uvarený kaleráb nakrájame na tenké polmesiace. Z vajec, vody a múky ušľaháme hustejšie cestíčko, do ktorého pridáme popučený cesnak namočený v troche oleja a postrúhaný syr. Nakoniec ešte prisypeme trochu vňate.
- Kalerábky namáčame do cestíčka a vyprážame v horúcom tuku.
- Keď máme ešte dosť cestíčka, ale kalerábu už nie, zvyšky kalerábu nakrájame na drobno, šupneme do cesta, prifarbíme kurkumou, prisypeme na pásiky nakrájaný salám alebo šunku a dohustíme ovsenými vločkami.
- Smažíme do zlata z oboch strán. Aj s jedným, či dvomi zemiakmi nakrájanými na hranolky, hoci nemusia byť...
- Uhorky ošúpeme, postrúhame na tenučké kolieska, posolíme a necháme odstáť. Keď pustia vodu, zlejeme ju.
- Pridáme kôpor, korenie a cesnak (mala som už len práškový) a poriadne hustú kyslú smotanu. Podávame spolu bez ďalšej prílohy. Prajem dobrú chuť.