Konfitované kačacie stehná
Kačacie stehná s červenou kapustou
Autor receptu: redakcia
Postup- Nasolené kačacie stehná zalejeme kačacím
tukom tak, aby boli úplne ponorené. Pridáme
cesnak a tymian a dáme konfitovať do rúry
vyhriatej na 100 stupňov. Konfitujeme
3–4 hodiny, mäso sa musí oddeľovať od kosti.
- Stehná vytiahneme z tuku, osušíme a potom len opečieme na panvici alebo v rúre. V rúre pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.
- Urobíme malinové pyré z malín a cukru, povaríme, prepasírujeme. Na kačacom tuku speníme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, dochutíme cukrom, soľou, červeným octom
a dusíme domäkka. Keď je kapusta
mäkká, primiešame malinové pyré.
- Omáčku demi glace spojíme so smotanou, pridáme koreniny, soľ a prevaríme. Precedíme a dochutíme soľou. (Omáčka demi glace je kuchármi hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje
z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do
zásoby a zmraziť.)
|