Foto: sjuz
Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.
porcie
príprava
na 180, potom 150 °C
Postup
-
1
Do kačacích stehien som urobila zárezy.
-
2
Pripravila som si marinádu z cesnaku, čerstvej feferónky, čerstvého majoránu,zelerovej vňate a soli. Samozrejme som využila misky, ktoré som vyhrala tu, na Vareche:), krásne sa zišli:)!
-
3
Všetko som spolu na jemno nasekala, zaliala olivovým olejom a premiešala.
-
4
Marinádu som riadne votrela do zárezov stehien a nechala ich pol hodinu odpočívať.
-
5
Parmezán som nastrúhala a tiež jemne votrela do stehien.
-
6
Na stehná som poukladala plátky masla a všetko som podliala trochou vody - cca 1,5 dcl.
-
7
Mäsko som prikryté piekla prvú pol hodinu na 180 st.C vo vyhriatej rúre na teplom vzduchu. Potom som teplotu znížila na 150 st. C a dopekala taktiež prikryté pomaly cca do dvoch hodín. Keď boli stehná mäkké, výpek som z pekáča vybrala skoro celý, len na dne som nechala vrstvu, a doliala som biele víno - cca 2 dcl. Odokryté som dopekala na 200 st. C na teplom vzduchu, kým sa neutvorila zlatá kôrka.
inak - stále premýšľame, že kam...:)) - nevieme sa rozhodnúť, všade sa nájdu nejaké "proti"...a ďakujem za tvoje rady:)