Kačacie prsia
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice.
Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa. Na
nie veľmi rozpálenú panvicu položíme prsia kožou nadol, zvýšime teplotu a pomaly pečieme 5 minút. Koža
musí byť chrumkavá. Otočíme a pečieme ešte 3–4
minúty. Prsia preložíme na pekáč a ešte 6–7 minút
pečieme v rúre na 180 stupňoch. Vytiahneme
a necháme 10 minút oddychovať. Potom nakrájame na jemné plátky, dochutíme soľou a korením.
- Všetku zeleninu očistíme, predvaríme a potom opečieme na panvici s olejom dochrumkava. Na konci
pridáme reďkovku, maslo a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Marhuľový krém: Do hrnca dáme sušené marhule, zalejeme ich vodou, pridáme koreniny
a necháme variť, kým sa rozvaria. Korenie vyberieme, marhule scedíme pomocou sitka. Marhule
s precedenou šťavou (množstvo podľa želanej konzistencie) rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Dochutíme pomarančovou šťavou.
- Zemiaková knedľa: Zemiaky varíme v šupke 20–30 minút, kým
nie sú mäkké, očistíme ich, ošúpeme a popučíme do polovice múky. Pridáme vajcia, soľ, zasypeme zvyškom múky, vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na
dve časti a vyvaľkáme knedle. Varíme v osolenej
vode 15–20 minút. Nakrájame na kolieska, opečieme na masle a podávame s mäsom, so zeleninou a s omáčkou.
|