Kačacie prsia s gaštanovo-slivkovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Vhodné k polosladkému tokajskému vínu.
4 porcie |
30 minút príprava |
70 minút na 160 °C |
Postup
- Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme na kosoštvorce, osolíme. Pozdĺž urobíme nožom otvor, ktorý naplníme gaštanovo–slivkovým pyré.
- Prsia prudko opečieme z oboch strán na panvici. Podlejeme tokajským vínom a dopekáme v rúre pri teplote 160°C asi 15 minút. Výpek zredukujeme a použijeme na omáčku.
- Plnka: Do gaštanového pyré nadrobno nasekáme sušené slivky. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
- Slaninovo–cibuľové knedličky: Nadrobno nasekanú slaninu a cibuľu urestujeme na panvici, pridáme na kocky narezanú suchú hrianku, vajíčko, petržlenovú vňať, soľ, korenie, rascu, cesnak a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame. Z masy vyformujeme knedličky, ktoré varíme 25 minút v osolenej vode.