Kačacie prsia s gaštanovo-slivkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Vhodné k polosladkému tokajskému vínu.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme na kosoštvorce, osolíme. Pozdĺž urobíme nožom otvor, ktorý naplníme gaštanovo–slivkovým pyré.
  2. Prsia prudko opečieme z oboch strán na panvici. Podlejeme tokajským vínom a dopekáme v rúre pri teplote 160°C asi 15 minút. Výpek zredukujeme a použijeme na omáčku.
  3. Plnka: Do gaštanového pyré nadrobno nasekáme sušené slivky. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
  4. Slaninovo–cibuľové knedličky: Nadrobno nasekanú slaninu a cibuľu urestujeme na panvici, pridáme na kocky narezanú suchú hrianku, vajíčko, petržlenovú vňať, soľ, korenie, rascu, cesnak a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame. Z masy vyformujeme knedličky, ktoré varíme 25 minút v osolenej vode.